Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

BIKERADAR KROONT DEFY ADVANCED PRO TOT FIETS VAN HET JAAR!

maandag 20 mei 2024

Product

De Defy Advanced Pro behaalde een dubbele overwinning bij de 2024 Bike of the Year Awards van BikeRadar en zijn partnerpublicatie Cycling Plus, waarbij het zowel de hoogste eer in de categorieën endurance als algemene racefiets behaalde.

BikeRadar en Cycling Plus verzamelden hun topkeuzes onder de racefietsen van 2024 en testten ze voor hun 16e jaarlijkse Bike of the Year Awards. Van alle modellen kwam de Defy Advanced Pro als duidelijke winnaar uit de bus, met een perfecte score van 5/5 in Cycling Plus. Daarmee won de Defy zowel de Endurance Bike of the Year als de Road Bike of the Year titels.

In de endurance categorie presteerde de Defy Advanced Pro beter dan de Canyon Endurace CF SLX 8 Di2, de Cinelli Pressure ADR 105di2, de Lauf Utald Force en de Specialized Roubaix Comp. Elke fiets werd onderworpen aan een initiële testrit van twee uur voordat ze werden getest over een gevarieerde route van 132 km in verschillende omstandigheden.

De criteria bestonden uit een beoordeling van de handling-eigenschappen, de onderdelen en uitrusting, hun waarde en uiteindelijk hoeveel plezier hij had tijdens het rijden. Uiteindelijk kwam de Defy Advanced Pro als duidelijke winnaar naar voren.

Verschillende ontwerpelementen dragen bij aan de onderscheidende rijervaring van de Defy Advanced Pro, waaronder de D-Fuse zadelpen, die voor wegcomfort zorgt zonder extra gewicht toe te voegen, en het lichte Contact D-Fuse stuur, dat dezelfde ontwerpprincipes en voordelen toepast op het stuur.

Het resultaat is een stabiele en comfortabele racer die presteert als een echte racefiets. Als aanvulling op het geheel worden alle Defy-modellen geleverd met hoogwaardige 32 mm banden die efficiëntie, grip en algehele controle bieden.

In zijn vijfsterrenreview schreef redacteur Warren Rossiter dat de geometrie van het Defy-frame “het perfecte evenwicht vindt tussen endurance- en racefietsen. Over gevarieerd terrein, is de nieuwste generatie Defy zo snel als maar kan,” vervolgde Rossiter. “Het stuurt net zo snel als een echte racefiets, maar biedt meer stabiliteit en comfort. Dit vertaalt zich in rijvertrouwen en daarmee in echte snelheid. Als een endurance fiets die zich op de weg richt, is hij bijna zonder gelijke. Deze lichte en snelle fiets is een marktleider en overtreft rivalen die veel meer kosten. Als je op zoek bent naar je volgende endurance racefiets, kan ik me geen betere plek bedenken om te beginnen (en te eindigen) met zoeken.”

Voor meer informatie, inclusief alle technische details over de Defy Advanced Pro, klik hier.

Delen